nedelja, 25. december 2011

Šumniki za Kindle

Tale objava nastaja zato ker sem se sam pri tem vprašanju znašel v slepi ulici in mi tudi stric google ni uspel pomagati. :)

Rešitev, ki sem jo našel sicer ni najlepša je pa dovolj preprosta.

Za spodnji vodič boste potrebovali:
 - Calibre
- â - Č, ã - č, · - Š, ‰ - š, Î - Ž, Ï - ž (nabor znakov za menjavo)

1. Prenesite Calibre in ga namestite na svoj računalnik.

2. Dodajte željeno knjigo v Calibre program. (če ne veste kako to poteka je vodič tule ali greste na Add books -> Add books from a single directory).

3. Konventiranje:
Ko imamo dodano knjigo v Calibre kliknemo nanjo z desno miškino tipko in izbremo Convert Books-> Convert individualy.

4. Odpre se nam spodnje okno. Nastavite stvari, ki so obkrožene z rdečo. Pri input formatu imata najverjetneje pdf, lahko je tudi kaj drugega, output format pa naj bo mobi ali EPUB, če delate izvoz za Kindle. Ko to nastavimo kliknemo Search & Replace.

 5. Odprli smo stran, ki nam omogoča, da pred konventiranjem zamenjamo določene znake (čačke, ki se pojavljajo namesto naših šumnikov). Najprej bomo zamenjali Č,č,Š (Glej nabor znakov za menjavo nad točko 1.). Tabelo izpolnimo takole:

6. Kliknemo OK in malo počakamo da dobimo spodnjo sliko. V MOBI formatu so sedaj zamenjani "čudni" znaki z našimi šumniki, ampak samo za Č, č in Š:
7. Potrebno je še eno konventiranje. Kliknemo na knjigo z desno miškino tipko in izbremo Convert Books-> Convert individualy. (glej točko 3. za sliko)

8. POZORNO POGLEJTE SPODNJO SLIKO!?!?!?!?!? Tu sedaj namreč vzamemo input format MOBI in output format prav tako nastavimo na MOBI in vstavimo še zadnje tri šumnike.

9. Pritisnemo OK, počakamo in dobimo spodnjo sliko. Opazili boste da se vam je pojavil še en format in sicer ORIGINAL_MOBI, calibre samo zaščiti original, da ga ne prekopirate. Sedaj lahko naložite vašo knjigo (izberite format MOBI) na Kindle in zadeva bo berljiva. Obilo užitkov ob branju.

Ni komentarjev:

Objavite komentar